Ståltrappor

När man hör ordet ståltrappor tänker nog de flesta av oss på utomhustrappor i form av utrymningstrappor eller inomhustrappor till industrifastigheter. Men det tillverkar väl inte vi på Snickarlaget?

Svart ståltrappa med perforerad plåt

Visst kan vi lösa rena ståltrappor, kika till exempel in den svarta skönheten med perforerade plansteg här ovanför. Men som regel när vi pratar ståltrappor menar vi trappor där den bärande konstruktionen är i stål. Att konstruktionen är i stål möjliggör andra visuella lösningar än med en träkonstruktion.

Trappans form och dimension

Bland annat kan vangarna göras väldigt tunna som i vår trappmodell Profil, här utgörs vangarna av en 10 mm tunn stålkonstruktion formad likt en trappa. En liknande profil har vår modell Zack, men då som en balk under planstegen vilket ger ett modernt och luftigt intryck.

Stålkonstruktionen kan också gömmas helt som i vår mycket omtyckta modell Solid. Här används konstruktionen för att möjliggöra formen på trappan men sedan klär vi in hela konstruktionen i trä. Precis som vanligt kan du som kund välja mellan en uppsjö av träslag och ytbehandlingar.

Med en bärande konstruktion av stål blir det också enklare och mer kostnadseffektivt att tillverka andra former på trappan än de traditionella raka, L- eller U-formade. Man kan till exempel välja en svängd form likt vår trappmodell Serpentine.

Glas eller stålräcke

Solid med glasräcke

Räcker utgör en stor del av det som sätter stilen och känslan på trappan. Våra ståltrappor levereras med glas eller stålräcke. Dessa kan i sin tur anpassas på olika sätt för att göra trappan än mer personlig. Glas kan till exempel väljas i ett antal olika kulörer. Du kan läsa mer om glasräcken i ett av våra tidigare blogginlägg.

Så om du är ute efter en modern trappa som har det lilla extra rekommenderar vi dig att ta en titt på våra ståltrappor.

Frågor om trappor

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig fram till rätt trappa för dig.