En svensk trapptillverkare

Snickarlaget är en av landets och nordens ledande trapptillverkare. Med fokus på design, nytänkande och flexibilitet är vi med dig från idé till montering av din nya trappa.

Snickarlaget

Unika trappor, för unika behov

Snickarlaget

Varje trappa är unik och tillverkad med hantverkskunnande i levande material. Snickarlaget har sedan starten, i början av 1980-talet, tillverkat tiotusentals trappor som levererats till hustillverkare, byggbolag och entreprenörer i Sverige och övriga nordiska länder. Det händer även att våra fina kvalitetstrappor efterfrågas av kunder på andra kontinenter, vilket vi tar som en kvittens på vårt kunnande och vår kvalitet.

Mitt i det småländska träriket

Snickarlaget

Snickarlaget har fabriken i Sävsjö, mitt i det småländska träriket. Där kombineras gediget hantverkskunnande med modern maskinpark i ett helintegrerat produktionsflöde. Varje trappa vi tillverkar är en unik order som ritas, konstrueras och tillverkas helt enligt kundens specifikationer och mått, där vi i säljprocessen tillför vår kompetens och erfarenhet, inkluderande tillämpning av gällande byggnormer. Vi vet att ”kunden i fokus” är lösenordet för att lyckas med en kundspecifik tillverkning och nöjda kunder. Något vi har och ständigt eftersträvar.

Ledande inom design och utveckling

Testar en bildtext

En trappa kan omvandla ditt hem. Det är en möbel som kan skapa atmosfär och stämning. Snickarlaget var pionjärer med att införa design som interiörmiljö till trapporna, genom ett samarbete med designern Stina Sandwall. Det första resultatet är vår designtrappa Balk, som sedan har blivit ett begrepp i branschen. Förutom hantverket och kunskapen kring naturens träprodukter är Snickarlaget ledande inom design och utveckling, både i egen regi och med externa designers.

En nordisk leverantör

Vi har omkring 40 personer engagerade i verksamheten, från att hjälpa och serva dig i processen att välja trappa till hantering av trämaterial, tillverkning, ytbehandling och logistik. Snickarlaget Norden AB har en egen representation i Norge, genom det majoritetsägda norska bolaget Trappekompaniet AS. Bolaget är privatägt av Förvaltnings AB Klätterbjörken.