Ektrappa – en klassiker som håller

Trappan är en möbel som man använder ofta och under en lång tid. Det är nog just därför som ek är det mest populära träslaget bland våra kunder.

Ektrappa med glasräcke i kontorsmiljö

Att välja material och färgsättning på en trappa är inte alltid enkelt och självklart. Ska hela trappan vara i samma träslag/färg eller vill man till exempel kombinera täckmålade vangar och stolpar med plansteg i trä. Valmöjligheterna är många och därför är det bra att kika runt på olika plattformar så som Pinterest för att se vad man själv gillar och vilken stil på trappan som passar till just ert husprojekt. I vårt galleri hittar du också gott om inspiration genom ett urval av trappor vi levererat.

Ektrappor fortfarande i topp

Även om vi arbetar med de flesta träslag som finns på marknaden så som björk, ask, furu med flera har ek har alltid varit mest populärt och fortsätter att vara det. En trappa står i många år och ek är ett klassiskt träslag som står sig över tid. Generellt kan man kan säga är att ektrappor sällan är det mest trendiga valet men det är också aldrig helt ute vilket passar bra i många fastighetsprojekt.

Eken är ett hårt träslag vilket gör att den är tålig mot stötar. Vi arbetar både med fingerskarvad ek vilket ger ett livligare intryck samt hela lameller vilket ger ett lugnare och mer stilrent uttryck.

Fingerskarvad ek
Hela lameller

Lek med ek

Färgmatchade eksteg mot golv

Idag finns det ett nästa oändligt utbud av olika oljor, lacker, betser och lasyrer vilket gör att man har stor möjlighet att skippa den klassiskt oljade eller klarlackade eken och istället hitta en personlig nyans som passar just ditt projekt eller varför inte färgmatcha trappan mot ett golv. Med eget måleri har vi både verktygen och kunskapen att förverkliga Era visioner.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att ek är och kommer med stor sannolikhet fortsätta vara ett favoritträslag i trappor oavsett om man är ute efter den klassiska looken med oljad/klarlackad eller vill göra den mer personlig genom att betsa eller lasera den.