Inte bara en utan två trappor

Byggvision startades i april 2007 av Magnus Forsberg och Rickard Stark. Samarbetet med Snickarlaget är lika gammalt. Tillsammans har de levererat ett hundratal trappor. Nu senast till hyresgästen Storefactorys nya lokaler på Industrigatan invid E4:ans södra infart i Jönköping.

Storefactory byggnad

Det Lekerydsbaserade företaget är drygt 25 anställda. Med sin breda kunskap och erfarenhet utför de allt från nyproduktion av lägenheter, flerbostadshus och industrilokaler till kök, badrum och mindre renoveringar. Främst till privata och offentliga kunder i Jönköping med omnejd. Kvalitet är ett ledord för verksamheten. Samarbetet med Snickarlaget självklart.

”Vi har alltid köpt trappor av Snickarlaget. Idag har vi en personlig och nära relation. Det har alltid funkat bra. Är det något är det bara att ringa dom”, säger Magnus.

Trappor för offentliga miljöer

Stigande räcke med handledare i ask och svarta stolpar.

Tillbaka till Industrigatan. I det 1200 kvadratmeter stora, och ännu inte inredda kontorsutrymmet, finns det inte bara en utan två specialbyggda trappor. Den ena av dom är en riktig pjäs med över 30 stora steg. Den andra är inte lika stor i anspråk, men precis som det större syskonet också den med matchande eksteg mot golv. Tillsammans utgör de ett vackert och exklusivt inslag i fastigheten. Därutöver har trapporna kontrastmarkeringar, rostfria spjälor och räckeshöjd på 1100mm. Allt för ökad tillgänglighet, vilket är a och o för trappor i offentliga miljöer.

”Vi fick uppdraget på Industrigatan från Lustgården. Projektet startade vi upp julen 2021. Förutom kontorsutrymmet förvaltar hyresgästen Storefactory över ett 5000 kvadratmeter stort lager. I etapp ett byggde vi även den närliggande Paddelhallen”, säger Magnus och fortsätter:

”Jag skickade, som vi brukar, en offertförfrågan till Snickarlaget på två trappor. Efter godkänd offert så var vi igång. Det är Arkitekthuset i Jönköping som ritat projektet men när det gäller trapporna är det vi på Byggvision som tillsammans med Snickarlaget ritat och tagit fram en lösning som passar projektet och beställaren.”

 

Fler bilder på trappan hittar du här.

Fler trappor kommer det att bli

Trappräcke Funk

Trapporna producerades i Snickarlagets fabrik i Sävsjö och levererades i lösa delar som Byggvision sedan monterade på plats. Företaget har en anställd som bara jobbar med Snickarlagets trappor. Samarbetet med Snickarlaget är väl inoljat.

”Vi har jobbat så länge nu med varandra så vi vet vad vi tycker och tänker och har en öppen och bra dialog genom våra projekt. Det här är inte sista projektet tillsammans”, avslutar Magnus.