Stolpar – att sätta sin egen prägel

Stolpar är en viktig och visuellt betydelsefull del av varje trappa. Deras utformning kan verkligen förhöja helhetsintrycket och ge trappan en unik karaktär. Det är fascinerande att se hur en sådan detalj kan påverka hela rummets estetik och stil.

stolphatt

Dimensionen en viktig faktor

Trappräcke Funk

En avgörande faktor att ta hänsyn till är dimensionen på stolparna. Standardmåttet 70×70 används oftast, men om du önskar en mer imponerande och majestätisk känsla kan du överväga stolpar i dimensionen 90×90. Det ger en kraftfullare och mer framträdande effekt.

Stolpdekoration

Classic med blocksteg.

Det finns många sätt att dekorera stolparna och ge dem personlighet. Vissa modeller har vackert frästa spår, som exempelvis våra trappmodeller Dixie och Classic. Andra stolpar kan vara svarvade för att ge en mer rustik och detaljerad känsla, likt vår fantastiska Opera-stolpe. Vi erbjuder också möjligheten att inkludera frästa speglar i stolparna, vilket skapar en klassisk visuell effekt. Ta en titt i vårt galleri för att få inspiration och se fler exempel på olika stolpar.

Avslutet på stolparna är en viktig aspekt att fästa uppmärksamhet vid. Här finns det många alternativ att utforska och välja mellan. Du kan välja en stilren och minimalistisk avslutning med en svagt fasad kant, eller så kan du skapa en mer rustik och klassisk atmosfär med en vad vi kallar; fräst kula, likt vår trappmodell Classic.

Operatrappa med kula tillverkad i ek.

En annan stilfull möjlighet är att använda en träkula som avslut, vilket ger en imponerande och elegant touch. Träkulan hittar du på vårt Operaräcke. Vi erbjuder även en klassisk stolphatt som lyfter stolpens karaktär. Stolphatten har samma profil som våra framkantsprofiler på plansteg, vilket skapar en harmonisk samstämmighet i designen. Det finns också möjlighet att leka med träslag och färg på stolphatten för att sätta den där extra personliga touchen.

För de fall där ingen av dessa alternativ passar dina smakpreferenser, erbjuder vi också specialtillverkade stolpavslut enligt kundens önskemål. På så vis kan du skapa en unik och personlig touch till din trappa och anpassa den till din specifika inredningsstil.

Förstärkningsstolpe

För längre våningsräcken, som sträcker sig över tre meter, är det viktigt att använda en förstärkningsstolpe för att garantera stabilitet och säkerhet. Vår förstärkningsstolpe har dimensionen 70×120 alternativt 90×140 och är utrustad med en infräst stålprofil, vilket ger extra stadga och trygghet till räcket.

Om du älskar inredning och arkitektur och vill skapa en trappa som verkligen uttrycker din personliga stil, är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss idag för att diskutera dina idéer och visioner. Tillsammans kan vi skapa en trappa som blir kronan på verket i ditt projekt!