Konsten att överträffa förväntningar

Ibland blir en nymonterad trappa lite extra lyckad. För när inga andra, inte ens kunden själv, trodde att den gamla trappan kunde ersättas med en ny hittade Snickarlaget, tillsammans med den danske pensionerade arkitekten och ingenjören Frank Sabroe, en lösning. Resultatet? Meget godt.

Operatrappa i Hökhult
Operatrappa med furusteg

Frank Sabroe bor i Hökhult, nästan på pricken en mil söder om Landsbro. Frank, som alltså har danska rötter, är nära vän till det tyska paret vars hall vi står i. Hökhult är ett äkta småländskt vykort med gärdsgårdar och betesängar. Det är inte svårt att se vad Franks vänner en gång i tiden föll för. Nu är det lilla röda trähuset deras sommarhus och cirka två gånger per år deras hem istället för hemmet i Berlin. Men idag är det gode vännen Frank som visar oss den nya trappan i hallen som Snickarlaget levererat.

”Jag har själv för fem år sedan köpt en trappa från Snickarlaget till mitt egna hus. Så när mina tyska vänner behövde en ny trappa var valet enkelt”, säger Frank och fortsätter:

”Snickarlaget gör snygga trappor, finns på nära håll och är enkla att prata med”.

Frank har, tillsammans med lokala snickare, hjälpt familjen med alltifrån takbyte till garage. Och numera även deras trappa. Och bytet var välbehövligt, menar Frank.

”Det var en riktigt hemsk trappa som de hade innan. Oerhört brant. Du kunde gå upp men knappt ner. Den var så pass brant att mina vänner inte trodde att man kunde göra något åt den. De hade frågat andra företag och snickare men ingen ville ta sig an den. Ingen förrän Snickarlaget sa ja”.

En klassisk furutrappa

Trappsteg i furu

Frank är pappan bakom trappmodellen. Tillsammans med Snickarlaget var det många turer för att hitta rätt och få till en godkänd trappa. Trappan är en L-trappa men ej helt i 90 grader då den har en vinklad start med ett karaktäristiskt nedre blocksteg. De täta stegen är klarlackade i furu. Trädetaljer, som stolpar och spjälor, är vita. Valet av räcke föll på Snickarlagets räckesmodell Opera, som med sina svarvade räcken och kulor upptill ger ett allmogeaktigt och kraftfullt uttryck. Trappan smälter därmed väl in i den småländska idyllen.

Ny trappa är lika med en god investering

Omegaformad handledare

Som fastighetsägare är det förstås alltid en avvägning om man ska renovera eller köpa nytt. Tankar som också präglar ett trappbyte.

”I detta fallet gjorde familjen rätt. Utgångsläget var svårt och vi fick, tillsammans med Frank, anstränga oss för att hitta en bra lösning. Det är förstås extra kul när familjen blev så nöjd och kanske inte såg någon väg framåt med en ny trappa”, säger Marie Lundkvist som är säljare på Snickarlaget och den som haft kontakten med Frank och familjen.

Frank intygar att hans tyska vänner är nöjda med resultatet.

”Samarbetet med Snickarlaget har varit perfekt, inga problem. Framför allt är mina vänner jättenöjda med trappan. Supernöjda. En riktigt god investering”, avslutar Frank.