Konsten att ersätta en gammal trappa

I flera år hade Peter och Edith Heim funderat på att byta ut trappan i hallen. Den var i dåligt skick och de hade försökt att renovera i omgångar utan lyckat resultat.

Handledare med belysning.

En tidig vinterdag hörde Peter talas om Snickarlaget. Kanske var det ändå dags att ersätta den gamla trappan med något bättre.

”Vi ångrar inte en sekund att vi valde att byta vår trappa till en trappa från Snickarlaget. Det kunde inte blivit bättre än vad det blev”, säger Peter medan hans fru Edith nickar samstämmigt.

Renovera eller bygga ny trappa?

Stolpe ektrappa Classic

Peter och Edith bor sedan 17 år, med Vättern som granne, i ett suterränghus i Huskvarna. Behovet av ny trappa hade funnits länge så när Peter, via en kollega, hörde talas om Snickarlaget tog paret helt enkelt det berömda steget. Redan dagen efter lyfte Peter luren till Snickarlaget. Det var slut på försöken att ideligen försöka renovera den gamla trappan.

”Vi fick direkt en bra känsla för Snickarlaget och deras säljare Marie Lundkvist. Sedan har det visat sig att känslan var rätt. De har varit professionella och bemött oss bra genom hela processen”, säger Peter.

Peter och Edith valde Snickarlagets trappmodell Pop, ett modernt räcke med runda spjälor, dessutom valde paret att komplettera med fasade spår i stolparna. Paret valde en vitlackerad trappa med handledare och plansteg i ek, trots att den tidigare trappan var svart. Därutöver har trappan dolda infästningar och inga synliga täckpluggar. Belysningen på den specialdimensionerade handledaren är både effektfull och praktisk.

”Även att trappan utgått från en av våra standardmodeller är den helt anpassad efter Peters och Ediths önskemål”, säger Marie och fortsätter:

”Efter att Peter kontaktade mig var jag och tittade på den befintliga trappan, lyssnade in familjens önskemål och tog mått och bilder. Därefter ritade vi upp ett förslag i Sävsjö som vi presenterade och bollade fram och tillbaka tills vi rätt snabbt hittade rätt lösning för familjen”.

Förslaget togs väl emot av Peter och Edith.

”Den skiss Snickarlaget presenterade för oss kändes mer eller mindre bra direkt. Marie och Snickarlaget var lyhörda och enkla att prata med. De förstod tidigt vad vi var ute efter”, säger Peter.

En lyckad process - från start till mål

Plansteg i ek

Självklart finns det alltid utmaningar när en gammal trappa ska ersättas med en ny. Trappan i Huskvarna var inget undantag.

”Eftersom vi har golvvärme och klinkers var utmaningen att få dit den nya trappan där den gamla stod. Snickarlaget var här en dag och mätte och när väl trappan skulle monteras flöt allt på bra. Man ser inte att det stått en annan trappa här tidigare”, säger Peter.

”Ja, de var tysta och effektiva. Jag märkte inte ens att de var här och monterade trappan. Det var ordning och reda under de två dagarna de var här och demonterade den gamla trappan för att sedan montera den nya”, fortsätter Edith.

Snickarlagets konstruktör Stefan Blomberg har haft en viktig roll i projektet. Stefan hade tillsammans med Marie Teamsmöten med Peter och var även med vid monteringen. Allt för att säkerställa ett lyckat resultat. Från Peters första kontakt med Snickarlaget till färdig trappa tog det cirka tre månader. Från order, knappt hälften. Det är imponerande för en specialbyggd trappa enligt Huskvarnaparet. Och skulle Peter och Edith köpa en till trappa är valet inte svårt.

”Det finns inget att anmärka på. Kanonduktiga. 10 av 10. Vi skulle anlita Snickarlaget igen”, avslutar Peter.

Funderar du på en ny trappa?

Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper dig hela vägen från idé till monterad trappa.