En solid trappa

Det är svårt att undgå den skulpturala ektrappan direkt innanför dörren i familjen Brus nyrenoverade hem. Den oljade eken som behagligt möter det gråa kalkstensgolvet. Glasräcket som avslöjar den gedigna konstruktionen som inte lämnar något åt fantasin. En trappa som gör skäl för sitt namn – Solid.

Header-Solidtrappa
Trappmodell Solid tillverkad i ek placerad i hall

Vi möter Linn Lifvergren Brus en vacker vinterdag i familjens hem invid Mälaren, strax utanför Eskilstuna. Linn har en bakgrund som byggnadsingenjör och arbete på arkitektbyrå, men sedan några år driver hon och mannen Mattias ett familjeägt fastighetsbolag. När Linn inte driver utvecklingsprojekt eller ombyggnationer sysslar hon gärna med allt som har med design och form att göra. Så när paret 2019 köpte 250 kvadratmeter fulla av möjligheter var det självklart att det var Linn som skulle stå för de arkitektoniska valen. Idag har de 250 kvadratmeterna blivit 330. Ett renoveringsobjekt har blivit en sann husdröm.

”Vi har gjort en omfattande ombyggnation och tillbyggnad av vardagsrum och köksdel. En renovering som totalt ändrat husets karaktär. Från en mer gammaldags stil till ett modernt hus med öppen planlösning, högt i tak och stora fönsterpartier. Självklart ville vi ha en trappa i matchande stil”, säger Linn.

En snabb trapprocess

Handledare i ek

Linn visste redan från början hur familjens nya trappa skulle se ut. Nu handlade det bara om att hitta den. Som för många andra konsumenter började trappjakten på Google. Och ganska snabbt tog letandet slut. På Snickarlagets webbplats.

”Vi fastnade direkt för Solid. En trappa som motsvarade min skiss och vision. Vi blev väl mottagna av Snickarlaget och deras säljare Marie. Det tog inte lång stund från första webbesöket till trappbeställning”, menar Linn och utvecklar sina tankar om trappans betydelse för upplevelsen av ett hem:

”Det är lätt att tänka att en trappa bara är en trappa. Men mitt råd är att satsa på trappan. Det är det värt. En trappa är en väldigt central del av ett hus och en möbel som ska stå sig över tid”.

Kvalitet rakt igenom

Ektrappa Solid med handledare i ek.

Solid är en trappmodell helt inklädd i massivt ekträ och med dolda infästningspunkter.

Bärande delar i konstruktion är tillverkade i stål, vilket säkerställer trappans bärighet. Solid finns i olika former. Linn och Mattias valde en U-form utan vilplan. Ett val som förstärker det moderna uttrycket – och cementerar Linns vision.

”Vi är jättenöjda med såväl trappan som med Snickarlaget. Från första kontakten till monteringen på plats – proffsigt och snabbt. Vi har fått en trappa som motsvarar min vision där kvalitet och naturliga materialval varit centralt”, menar Linn och avslutar:

”Det är en fantastisk fin trappa som Snickarlaget levererat. Ett konstverk som ger ett solitt och maffigt intryck. Den är vad den heter. Dessutom är den otroligt skön att gå på. Vi är jättenöjda. Det bästa betyget är väl ändå att min syster, som byggde efter oss, också valde en trappa från Snickarlaget!”.