En padelhall utöver det vanliga

Padel är en sport som kom från ingenstans och tog världen, i alla fall Sverige, med storm. Idag finns det padelhallar i nästan vilken stad och samhälle som helst. Så även i Dalstorp, ett par mil söder om Ulricehamn. Här har Ji-Bes Bygg monterat en trappa från Snickarlaget.

Trappräcke Funk med rostfria spjälor

Joakim Arvidsson och hans pappa startade Ji-Bes Bygg samma år som Maradona gjorde sina två berömda fotbollsmål mot England den där VM-sommaren 1986. Det ena vackrare än det andra. Steget från fotboll till Padel är faktiskt inte så långt. I alla fall inte i Dalstorp. För invid fotbollsplanen där Dalstorp IF huserar står numera en nybyggd padelhall. Och i den återfinns en trappa signerad Snickarlaget.

”Sedan 2008 driver jag Ji-Bes Bygg själv och idag är vi cirka fem anställda. Samarbetet med Snickarlaget började senare. 2018 monterade vi vår första trappa tillsammans. Det har varit smidigt att arbeta ihop och har funkat bra hela tiden”, säger Joakim.

En trapptillverkare och en byggfirma - en bra kombo

Ektrappa med svarta vangar
Ektrappa med räcket Funk här med svarta trädetaljer och rostfria spjälor.

Ji-Bes Bygg och Snickarlaget har ett gott och nära samarbete. Ofta kommer Snickarlaget ut på plats och ser över förutsättningarna för den aktuella trappan. Många gånger görs detta i samråd med slutkunden. Något som Joakim uppskattar och värderar högt.

”Snickarlaget är ett stöd i kundkontakten”, säger Joakim och fortsätter:

”De är duktiga och har stor erfarenhet och kan svara slutkunden direkt på hans eller hennes frågor. Det är en trygghet för mig som inte dagligen arbetar med trappor.”

Padelhallen i Dalstorp är inget undantag. Här var Snickarlaget tidigt med i processen för att hitta en optimal lösning utifrån de krav och önskemål som fanns. Själva hallen är det EAB som byggt, på uppdrag av Dalstorp IF. Arkitekt är 3con i Limmared medan Ji-Bes Bygg ansvarat för inredningen. I den innefattas den eleganta trappan, av modellen Funk,  med sina matta eksteg, svartmålade stolpar och rostfria spjälor.

”Trappan är en viktig del för interiören. Det är verkligen en fin trappa Snickarlaget levererat. Och det är en rejäl trappa! Just tyngden var väl lite av en utmaning. Men vi löste det med en truck för att säkra upp när vi monterade den”, säger Joakim och fortsätter:

”Monteringen var superenkel. Allt passade bra tillsammans. Det underlättar för oss som byggare när det är kvalitet rakt igenom.”

Säkert var ordet

Trätrappa Funk i L-form
Snygga kontrastmarkeringar lackade i svart.

Trappan har så kallade kontrastmarkeringar så att man ser vart den börjar och slutar, vilket är viktigt för synskadade. Ett självklart tillgänglighetskrav i offentliga miljöer. Dessutom är räcket högre än standard. Hela 1 100 mm mäter det. Trappan rymmer även ett vilplan. Extra säkert med andra ord.

”Vi är jättenöjda med hur trappan blev. Ja hela padelhallen. Jag har själv spelat här några gånger. Det kommer säkert bli fler matcher framöver”, avslutar Joakim.