Om Snickarlaget

 

snickarlaget_exteriört

Varje trappa är unik och tillverkad med hantverkskunnande i levande material. Snickarlaget har sedan starten, i början av 1980-talet, tillverkat tiotusentals trappor som levererats till hustillverkare, byggbolag och entreprenörer i Sverige och övriga nordiska länder. Det händer även att våra fina kvalitetstrappor efterfrågas av kunder på andra kontinenter, vilket vi tar som en kvittens på vårt kunnande och vår kvalitet.

Snickarlaget har fabriken i Sävsjö, mitt i det småländska träriket. Där kombineras gediget hantverkskunnande med modern maskinpark i ett helintegrerat produktionsflöde. Varje trappa vi tillverkar är en unik order som ritas, konstrueras och tillverkas helt enligt kundens specifikationer och mått, där vi i säljprocessen tillför vår kompetens och erfarenhet, inkluderande tillämpning av gällande byggnormer.  Vi vet att ”kunden i fokus” är lösenordet för att lyckas med en kundspecifik tillverkning och nöjda kunder. Något vi har och ständigt eftersträvar.

En trappa kan omvandla ditt hem. Det är en möbel som kan skapa atmosfär och stämning. Snickarlaget var pionjärer med att införa design som interiörmiljö till trapporna, genom ett samarbete med designern Stina Sandwall. Det första resultatet är vår designtrappa Balk, som sedan har blivit ett begrepp i branschen.Förutom hantverket och kunskapen kring naturens träprodukter är Snickarlaget ledande inom design och utveckling, både i egen regi och med externa designers.

knopparvangarsteglameller

Vi har omkring 40 personer engagerade i verksamheten, från att hjälpa och serva dig i processen att välja trappa till hantering av trämaterial, tillverkning, ytbehandling och logistik. Förutom hantverket och kunskapen kring naturens träprodukter har Snickarlaget ett ständigt pågående arbete kring kvalitet, miljö- och resursfrågor. Vi använder sedan många år vattenbaserad färg, köper virke av svenska leverantörer och värmer upp våra lokaler med fjärrvärme. Kvalitets- och miljöarbetet är en kontinuerlig process hos oss för att över tiden bli bättre.

Snickarlaget Norden AB har en egen representation i Norge, genom det majoritetsägda norska bolaget Trappekompaniet AS. Bolaget är privatägt av Förvaltnings AB Klätterbjörken.

snickarlaget_produktion